Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Οι χειρότεροι ιοί στην ιστορία των υπολογιστών

Ανήκει στις κατηγορίες:

1. Creeper

Οι χειρότεροι ιοί στην ιστορία

Εμφανίστηκε το 1971 και είναι ο πρώτος γνωστός ιός των υπολογιστών. Δημιουργός ήταν ο Bob Thomas. Προσέβαλε τους PDP-11 υπολογιστές που ήταν συνδεδεμένοι με το APRANET, είναι ο πρόγονος του σημερινού internet. Μετά την προσβολή, εμφάνιζε το μήνυμα “I’m the creeper, catch me if you can!” στην οθόνη του υπολογιστή. Μπορούσε να αντιγράψει το εαυτό του αλλά γενικά ήταν ακίνδυνος. Για να σβήσεις τον ιό ένας άλλος κώδικας δημιουργήθηκε, ο Reaper, και είναι το πρώτο γνωστό antivirus.

 

2. Elk Cloner

Δημιουργήθηκε το 1982 από τον 15χρονο μαθητή Rich Skrenta, μεταδιδόταν μέσω δισκέτας και προσέβαλε υπολογιστές Apple II. Μετά από κάθε 50 φορές που κάποιος χρησιμοποιούσε την δισκέτα, εμφανιζόταν στην οθόνη ένα ποίημα γραμμένο από τον μαθητή.

Elk Cloner:  The program with a personality


It will get on all your disks
It will infiltrate your chips
Yes it's Cloner!

It will stick to you like glue
It will modify ram too
Send in the Cloner!

 




3.The Morris Worm



Οι χειρότεροι ιοί στην ιστορία



Δημιουργημένο από τον Robert Morris το 1988, και είναι γνωστός σαν το άτομο που σκότωσε το internet. Είναι το πρώτο γνωστό worm αλλά και η πρώτη γνωστή καταδίκη για απάτη με την χρήση υπολογιστή.





4.ILOVEYOU



Οι χειρότεροι ιοί στην ιστορία



Στάλθηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου 2000. Και μεταδιδόταν μέσω email στέλλοντας στο ‘θύμα’ ένα email με μια ερωτική εξομολόγηση που φαινόταν ότι την έστελλε κάποιος από τις επαφές του, λέγοντας του να κατεβάσει ένα συνημμένο αρχείο που όμως περιείχε τον ιό.





5. Nimda



Οι χειρότεροι ιοί στην ιστορία



Ο Nimda ήταν ένας από τους πιο γρήγορα διαδιδόμενους ιούς. Μέσα σε 22 λεπτά έγινε ο πιο κοινός ιός στο διαδίκτυο. Ήταν ένας συνδυασμός ιού και trojan. Είχε πολλούς τρόπους για να σε “εκμεταλλευτεί”. Μπορούσε να διαδοθεί μέσω email αποστέλλοντας σου ένα συνημμένο αρχείο με το όνομα “readme.exe”. Είτε αντιγράφοντας τον εαυτό του σε υπολογιστές που συνδέονταν στο ίδιο τοπικό δίκτυο (μέσω share) ή ακόμα μέσω διακομιστών με το λογισμικό ΙΙS της Microsoft, εκμεταλλευόμενο ένα γνωστό κενό ασφαλείας.





6. Storm



Πρωτοεμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2007 και είχε την ικανότητα να μεταμφιέζεται σε οτιδήποτε. Από αρχεία βίντεο μέχρι και εικόνες. Το συγκεκριμένο malware ανανεωνόταν συνεχώς έτσι ώστε να συμβαδίζει πάντα με τα τελευταία γεγονότα, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη, και τότε απλώς μεταμφιεζόταν στο κατάλληλο βίντεο.





7. Commwarrior-A



Οι χειρότεροι ιοί στην ιστορία



Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2005 και ήταν η αρχή μιας καινούργιας γενιάς ιών. Ήταν ο πρώτος ιός που πρόσβαλε κινητά τηλέφωνα και μεταδιδόταν μέσω μηνυμάτων sms αλλά ευτυχώς μόλυνε μόνο 60 κινητά τηλέφωνα.



Περισσότερες πληροφορίες: [1][2][3]



 



[Πηγή]

Spread The Love, Share This Article

Σχετικά άρθρα

Κάνε πρώτος σχόλιο για το "Οι χειρότεροι ιοί στην ιστορία των υπολογιστών"

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε όλοι χωρίς να συνδεθείτε. Για καλύτερη εξυπηρέτηση, παρακαλώ όπως χρησιμοποιείτε κάποιο ψευδώνυμο.

προσφατα σχολια